image1 image2 image3

HELLO I'M JOHN DOE|WELCOME TO MY PERSONAL BLOG|I LOVE TO DO CREATIVE THINGS|I'M PROFESSIONAL WEB DEVELOPER

Knižní tip! Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Toto je můj knižní tip, kniha vypadá velice zajímavé! Nakonec i recenze na tuto knihu jsou více, než jen pozitivní!:) Kdo knihu nečetl, určitě si ji kupte. Taky jí chci mít brzo ve své knihovničce!:



Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií.
To vše čeká na odhalení v knizeSirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.

Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.

Kniha, která vzbudila ještě před vydáním ohromný rozruch. V ohnivé aukci na filmová práva zvítězil 20th Century Fox. A teď krouží kolem excelentní Tim Burton, který by se měl ujmout natáčení.



Ransom Riggs se narodil na dvě stě let staré farmě v Marylandu, kde chtěl jako dítě zůstat a stát se farmářem. V pěti letech se však s rodiči přestěhoval na Floridu, v současnosti má svůj domov v kraji podivných dětí – v Los Angeles. Prozatím stačil nasbírat diplomy na Kenyon College a na Fakultě filmové a televizní tvorby University of Southern California, oženit se a natočit několik cenami ověnčených krátkých filmů. Melouchaří jako blogger a autor-cestovatel, jeho eseje z cest Strange Geographies najdete na adrese mentalfloss.com nebo ransomriggs.com. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je jeho první román. V říjnu 2012 vydává Mluvící obrazy a intenzivně pracuje na pokračování Sirotčince.

„Strašidelné a neobvyklé čtení. Prvotina Ransoma Riggse, vyprávěná v první osobě, je přesvědčivá a poutavá a všechny detaily, které se postupně odvíjí před našima očima, jsou obratně spleteny v nezapomenutelný celek.Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, text mísící se s fotografiemi, je vpravdě románem s nezvyklou atmosférou, dějovými zvraty a obraty, i s překvapeními, který potěší čtenáře všech generací.“
Amazon

„Zábavné, excentrické čtení vybočující z průměru, vyznačující se velmi dobře rozvinutými postavami a několika velice strašidelnými nestvůrami… temné, ale silné.“
Publisher´s Weekly

„Originální dílo vzpírající se zařazení do ‚škatulky‛.“
Library Journal




Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat