image1 image2 image3

HELLO I'M JOHN DOE|WELCOME TO MY PERSONAL BLOG|I LOVE TO DO CREATIVE THINGS|I'M PROFESSIONAL WEB DEVELOPER

Knižní tip! Série HOREČKA - Druhý díl z pětidílné řady

Krvavá HOREČKA

Série HOREČKA

Druhý díl z pětidílné řady od mimořádně úspěšné autorky.


„Bývala jsem obyčejná holka, jakých na ulici potkáváte tucty, ale to se jedné noci v Dublinu změnilo, když jsem uviděla svého prvního Danana a dostala se do smrtelně nebezpečného světa Nesmrtelných a dávných tajemství…,“ říká hlavní hrdinka knihy Krvavá HOREČKA, jež je pokračováním nedávno vydaného prvního dílu Temná HOREČKA.

MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání. Seznamuje se s dvěma tajemnými muži, bohatým a nepřístupným knihkupcem Jerichem Barronsem a pro pozemské ženy neodolatelným dananským princem V’lanem, jenž jí nabízí pomoc. Chce-li přežít a dobrat se pravdy o sestřině smrti, musí dovedně využívat oba průvodce, jimž sama nedokáže věřit, a především najít Sinsar Dubh – milion let starou knihu černé magie ovládající svět nesmrtelných i smrtelných bytostí. Stínová říše Dananů dlouhá tisíciletí nerušeně existovala vedle světa lidí. Nyní ale zeď, která je dělila, mizí a Mac zůstává osamoceným bojovníkem za záchranu svého druhu.

Ve své druhé knize slavná americká spisovatelka Karen Moningová ještě dále stupňuje již tak strhující tempo. Nabízí nová dobrodružství a další milostné scény, současně ale vyzrálejší postavy, které se dále čtenáři mění před očima. Z rozmazlené a často až komicky bezradné Mac se stává neúnavná bojovnice a mnoho zajímavého se dozvídáme také o doposud více než záhadném Barronsovi. Objevují se další postavy, které oživují děj a vnáší do něj napětí. Moningová neupouští od skvěle vypointovaných dialogů a cílevědomě vede příběh k dalšímu pokračování, které američtí čtenáři netrpělivě očekávali před zavřenými dveřmi knihkupectví.




Karen Marie Moning je autorkou dvanácti úspěšných románů, z nichž mnohé se dostaly na první místo žebříčku nejprodávanějších knih New York Times, a je držitelkou prestižní ceny RITA udělované ve třinácti kategoriích romantické literatury. Její knihy byly přeloženy do jednadvaceti jazyků a získaly si srdce fanoušků po celém světě. Do povědomí čtenářů se zapsala příběhy ze skotské vysočiny, ale postupně ji začala stále více zajímat keltská mytologie. Z venkovského prostředí se přesunula do irského Dublinu a do světa tajemných Dananů, dávného národa nesmrtelných bytostí, které tisíce let žijí nepozorovány po boku lidí. Se svým manželem žije střídavě v horách Georgie a na floridských plážích.

***

„Svůdný mix keltské mytologie a temného nebezpečí okořeněný erotikou.“
Chicago Tribune

„Skvěle temná fantasy… poutavé čtení.“
Charlaine Harris


„Přitažlivý svět plný tajemství a živých postav… přitáhne čtenáře k dalším pokračování.“
Publishers Weekly



Trailer k fantasy Horečka:




(obsah zkopírován z nakladatelství Jota)

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat